Лицарі козацької слави

        Напередодні надзвичайно важливого дня в історії України – 14 жовтня – в Обласній бібліотеці для дітей ім. Віктора Лягіна відбулося велике патріотичне свято «Лицарі козацької слави» у форматі «Жива бібліотека». 14 жовтня – свято Покрови Пресвятої Богородиці – покровительки славного війська козацького, тому в цей день щорічно вже 17 років відзначається День українського козацтва.
Тому на зустріч до нащадків славного козацтва – старшокласників ЗОШ №39 прийшли справжні козаки на чолі з Квасницею Антоніною Володимирівною, хорунжої, Берегині козацької громади центрального району м. Миколаєва. Вона розповіла учням про витоки козацтва, за допомогою відеосюжетів занурила їх у славетні часи козацької доби та познайомила з сучасним козацьким рухом України і, зокрема, Миколаївщини.
Старшокласники з великим задоволенням створили імпровізоване козацьке коло, в якому майстерно виконав козацький танок юний Артем. А потім зіграли в гру «Склади козацьке слово».
Як колись для козака почесним обов’язком була служба в Запорозькій Січі, так і сьогодні захищати рідну землю – це почесний обов’язок для наших юнаків.
Тому 14 жовтня – День захисника України, це день всіх тих, хто зараз носить військову форму та сьогодні захищає рідну землю.
В гості до школярів завітали сьогоднішні герої – бійці 36-ї бригади морської піхоти Іван та Олексій. Хвилююче спілкування з воїнами закінчилося музичним виступом бійців, які виконали пісню-гімн своєї бригади. Під акомпанемент хлопців Віолетта Арутюнян, боєць бригади, виконала пісню «На позицию девушка провожала бойца», яка викликала сльози на очах у багатьох присутніх.
На завершення свята директор бібліотеки Тетяна Жайворонок, бібліотекарі, учні і їх вчителі щиро дякували своїм почесним гостям, бажали їм сили, витривалості, терпіння, мужності, а, головне, – щоб швидше прийшов мир на рідну землю.
А Берегиня Антоніна подарувала читачам бібліотеки нові чудові книги для справжніх шанувальників історії своєї Батьківщини.
Захід закінчився натхненним виконанням Гімну України.