Лицарі козацької слави

       14 жовтня – свято Покрови Пресвятої Богородиці – покровительки славного війська козацького, тому в цей день щорічно вже 17 років відзначається День українського козацтва.
Тому на зустріч до нащадків славного козацтва –учнів 7 –Г класу ЗОШ № 53 (класний керівник Шпаковська В. Ю.) прийшли справжні козаки на чолі з Квасницею Антоніною Володимирівною, керівником жіночого напрямку Миколаївської козацької школи бойового звичаю «Бузький Спас» та Головою Ради отаманів Миколаївської області Щербаковим Сергієм.
Вони розповіли учням про витоки козацтва, за допомогою відеосюжетів занурили їх у славетні часи козацької доби та познайомили з сучасним козацьким рухом України і, зокрема, Миколаївщини.
В гості до школярів завітали сьогоднішні герої – бійці 36-ї бригади морської піхоти Іван та Олексій. Хвилююче спілкування з воїнами закінчилося музичним виступом бійців, які виконали пісню-гімн своєї бригади. Під акомпанемент хлопців Віолетта Арутюнян, боєць бригади, виконала пісню «На позицию девушка провожала бойца», яка викликала сльози на очах у багатьох присутніх.
На завершення свята завідуюча бібліотекою ЗОШ № 53 Вишнякова Тамара Григорівна та діти щиро дякували своїм почесним гостям, бажали їм сили, витривалості, терпіння, мужності, а, головне, – щоб швидше прийшов мир на рідну землю.
Учні власноруч від щирого серця написали і присвятили вірші учасникам АТО.
Увесь людський світ вірить у чудодійство Покрови Пресвятої Богородиці, яка є покровителькою всього воїнства, тому бібліотекар школи подарувала воїнам 36-ї бригади морської пiхоти ікону та побажала всім миру, здоров’я, перемоги та повернутися додому живими.
Захід закінчився натхненним виконанням Гімну України.