Мова – цвіт духовного життя

Ну що б, здавалося, слова…
Слова та голос – більш нічого.
А серце б’ється – ожива,
Як їх почує!..
Т.Г. Шевченко

         Напередодні свята української писемності і мови бібліотекарі відділу обслуговування учнів 5-9 класів провели ерудит шоу «Мова – цвіт духовного життя» для учнів 7 класу ЗОШ №13.
У святковій залі зібралися щирі українці, котрим не байдужа доля рідного слова. Мелодійна, ніжна, солов’їна — не вистачить слів, щоб описати нашу рідну українську мову. Бібліотекарі познайомили учнів з цікавою інформацією про виникнення писемності, про історію та розвиток рідної мови, вшанували пам’ять Преподобного Нестора-Літописця, великих просвітителів слов’ян – братів Кирила і Мефодія.
Діти пригадали визначних діячів культури нашого народу, які зробили вагомий вклад у розвиток української мови. Це корифеї українського слова: Іван Котляревський, Тарас Шевченко, Іван Франко, Леся Українка, Марко Вовчок. Із задоволенням усі присутні грали у гру «Продовжи прислів’я» та переглянули відеофрагменти про велич української мови та її багатющі можливості.
Родзинкою заходу став виступ Леоніда Андрійовича Ржепецького – щирого друга бібліотеки, шанувальника української мови, митця слова.
А наостанок усі присутні пообіцяли шанувати, поважати та вдосконалювати нашу мову, адже мова, як і Україна, — у нашому серці, і починається вона з кожного з нас.