Література рідного краю бентежить душу та надихає…

       Письменники Миколаївщини – це літературна скарбниця рідного краю, тому про них варто знати, пам’ятати та навіть свій вихідний день присвятити знайомству з людьми, чиї імена всесвітньо відомі.
Це Микола Вінграновський, Еміль Январьов, Борис Мозолевський, Валерій Бойченко, Людмила Чижова, Катерина Голубкова, Павло Глазовий, Валерій Карпенко та багато інших письменників, твори яких і нині прославляють наш край своїм словом.
Саме у неділю, 27 листопада до відділу обслуговування учнів 5-9 класів завітали вихованці гуртків «Історичне краєзнавство» та «Школа журналістики» Будинку дитячої та юнацької творчості Заводського району, а також учні миколаївської гімназії № 41, аби зануритися у світ літературного краєзнавства.
Перед заходом діти залюбки познайомилися з відділами бібліотеки під час екскурсії, відкривши для себе донині невідкриті сторінки діяльності сучасного інформаційно-соціального центру громади.
На початку зустрічі юним читачам були представлені інформаційні ресурси, якими славиться бібліотека: краєзнавча література, бібліографічні покажчики та, звісно, розмаїття інформації на нашому сайті у рубриці «Моя Миколаївщина».
Під час літературного екскурсу діти знайомилися з творчістю письменників, читали поезіі, розв’язували ребуси та літературні шифровки. Під час розмови про книгу Євгенії Бардіної «Камосвет или записка из таинственного прошлого» виникла спільна ідея провести разом наступного року квест-мандрівку Миколаєвом за мотивами твору молодої талановитої письменниці.
Виступ юного майбутнього історика Сашка всіх приголомшив артистизмом та щирістю виконання гуморески Павла Глазового.
Поезії Бориса Мозолевського у виконанні дівчат з гуртка «Історичне краєзнавство» дали відчути присутнім ту любов до рідної землі, яку проніс поет-археолог протягом усього свого життя.
Завершилася зустріч приємними емоціями та спільним фото на згадку!