«Зворотний відлік» (презентація нової книги Л. Я. Чижової)

       Багаторічна дружба поєднує Миколаївську обласну бібліотеку для дітей ім. В. О. Лягіна із відомою дитячою поетесою, членом Національної Спілки письменників України, лауреатом обласної премії імені Миколи Аркаса Людмилою Яківною Чижовою. Вона постійно виступає перед маленькими читачами бібліотеки, часто зустрічається з бібліотекарями, педагогами та батьками, проводячи роботу щодо залучення дітей до читання художніх творів. Вона не лише презентує свої нові книжки, читає улюблене, а й разом зі своїми прихильниками готує нові заходи, оповідає про творчі пошуки, про цікаві знахідки з краєзнавства.
В черговий раз, 28 листопада 2016 року, у відділі обслуговування учнів 5-9 класів Миколаївської обласної бібліотеки для дітей ім. В. О. Лягіна відбулася презентація нової книги Людмили Яківни «Зворотний відлік» (від війни до війни), яка є новим літературним досвідом в творчості письменниці. В книзі зібрана низка новел, які тісно переплетені між собою і складають єдину сюжетну лінію про долю однієї невеликої родини і велике любляче зранене серце Матері, у якої війни забрали всіх рідних. Автору книги довелося стати свідком і учасницею багатьох подій, в яких вирували емоції зустрічей, знайомств, розлук і втрат. Саме з таких подій і склалися новели цієї книги.
Книга «Зворотний відлік» була видана за підтримки Благодійного фонду Ігоря Бриченка «Крокуємо з турботою» та народного депутата України Тараса Дмитровича Креміня у видавництві «Іліон», тиражем в 500 примірників. Вона розрахована на школярів, студентів, педагогів, всіх тих, хто не байдужий до долі українських родин, з яких складається Батьківщина. Під час заходу значну частину примірників книги авторка передала в Миколаївську обласну бібліотеку для дітей ім. В. О. Лягіна, Миколаївську обласну юнацьку бібліотеку, Центральну бібліотеку для дорослих ім. М. Л. Кропивницького, Центральну міську бібліотеку для дітей ім. Ш. Кобера і В. Хоменка, а також районним бібліотекам Миколаївської області, що обслуговують дітей. На презентації були присутні працівники бібліотек, місцеві літературознавці і видавці, викладачі шкіл, які взяли активну участь – ставили цікаві запитання, із задоволенням спілкувалися з автором та були приємно вражені почутим і побаченим.