Люби рідне – читай українське

      Казкові повісті якої сучасної української дитячої письменниці залюбки читають діти? Так. Це книги Галини Миколаївни Малик.
15 грудня працівники відділу обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1-4 класів запросили учнів 3-А класу школи №59 на літературне асорті від Галини Малик «Люби рідне – читай українське!». Діти добре підготувались до заходу. Всі прочитали книгу письменниці, а деякі – всі чотири запропоновані для читання книги: «Незвичайні пригоди Алі в країні Недоладії», «Подорож Алі до країни сяк-таків», «Третя подорож Алі» та «Вуйко Йой та Лишеня». Мандруючи сторінками казкових повістей, читачі виконували різні завдання: «Наші знайомі» – називали за описами героїв повістей-казок; допомагали Алі визначити, де вона знаходиться у завданні «Детективна історія»; давали відповідь на запитання одним словом та відповідали на запитання вікторини «Для уважних та допитливих».
Діти підготували інсценізації за мотивами казкової повісті «Подорож Алі в країну Недоладію» та фентезі для дітей «Вуйко Йой та Лишеня». Останню представили через ляльковий театр книги «Буратіно».
Задоволені, радісні залишились діти після заходу, тому що книги Галини Малик навчають доброті, відповідальності, взаємодопомозі та великій дружбі.