«Бібліосвітлиця – 2016»

       Вже стало доброю традицією Миколаївської обласної бібліотеки для дітей ім. В. О. Лягіна на початку року звітувати про визначні події, досягнення, перемоги, які відбулися протягом минулого року, а також про проблеми та плани на майбутнє. Тому 12 січня 2017 року в приміщенні бібліотеки в теплому, дружньому колі зібралися представники влади, громадськості, маленькі читачі та їх батьки, письменники і видавці, викладачі вищих та загальноосвітніх навчальних закладів, журналісти, колеги, соціальні партнери та відомі фахівці в галузі дитячого читання. Серед них – депутат Верховної Ради України Т. Д. Кремінь, заступник начальника управління культури, національностей та релігій Миколаївської облдержадміністрації Л. О. Поддубна, директор Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти В. І. Шуляр, голова правління національних товариств Миколаївської області С. – М. Каймаразов.
Звіт пройшов у форматі справжніх українських вечорниць «Бібліосвітлиця-2016». Ведуча і організатор свята Солоха представила гостей Вечорниць: Оксаночку і Чорта, Лепестиму, бабу Палашку і бабу Параску, Берегиню і Калиту, мамку і Наталочку, Кайдашиху і Проню Прокопівну. Ці та інші літературні герої в театралізованій формі, з дотепним українським гумором, з використанням відеопрезентацій розповіли про роботу відділів бібліотеки у 2016 році. Свято вечорниць прикрасили художні номери вихованців будинку дитячої та юнацької творчості Заводського району, а також маленькі щедрувальники – юні читачі бібліотеки. На заході панувала дружня, позитивна атмосфера звичаїв і традицій українського народу, виходячи із своєрідності і особливостей діяльності Миколаївської обласної бібліотеки для дітей ім. В. О. Лягіна.
Господиня Бібліосвітлиці, директор Миколаївської обласної бібліотеки для дітей ім. В. О. Лягіна Т. А. Жайворонок, поділилася планами на майбутнє та подякувала шановним гостям і соціальним партнерам за високу оцінку діяльності бібліотеки.