У Райському саду Анатолія Качана

      Нещодавно, 16 січня нашому земляку, відомому в Україні письменнику Анатолію Качану виповнилося 75 років від дня народження. На прохання бібліотекарів Миколаївської обласної бібліотеки для дітей ім. В. О. Лягіна поспілкуватися скайпом, автор залюбки погодився. 27 січня відбулася віртуальна зустріч активних читачів бібліотеки – учнів 3-А та 3-Б класів школи № 59 – з Анатолієм Качаном. Діти з нетерпінням чекали зустрічі, читали, вчили на пам’ять вірші, малювали до них малюнки.
Анатолій Качан є автором 17 книжок. На зустрічі діти слухали розповідь автора про дві нові книги: «За нашим садом грає море» і «Гуляє парус над Лиманом» – слухали вірші у виконанні автора, переглянули відеоролик, присвячений біографії поета.
Читачі підготували для Анатолія Леонтійовича сюрпризи. Учні 3-Б класу загадували віршовані загадки автора, а інші – відгадували. Всім сподобалася інсценізація творів поета у виконанні дітей 3-А класу.
Наші читачі – творчі діти. Коли читали вірші Анатолія Качана, малювали до них свої малюнки, а на зустрічі запропонували письменнику відгадати, до якого вони вірша. Анатолій Качан відповідав на малюнки віршами і отримав бурхливі оплески дітей. Діти ставили багато запитань і не хотіли відпускати автора. На зустрічі також лунали авторські пісні миколаївських композиторів, написані у співавторстві з поетом. А наостанок Анатолій Леонтійович пообіцяв скорий приїзд до Миколаєва.