21 лютого – Всесвітній день рідної мови!

       Рідна мова – жива душа народу, невмируще джерело, з якого наш народ черпає силу, розум, знання й пам’ять родоводу. А слово – це віконце, через яке ми сприймаємо і пізнаємо навколишній світ. І недаремно говориться в народній мудрості: доки живе мова, доти живе й народ.
Сьогодні працівники відділу обслуговування учнів 5-9 класів завітали до школярів ЗОШ №13 і провели дітям літературний глобус «Глибина тисячоліть – рідна мова».
Під час заходу важливо було донести, що мова є безцінним скарбом, який треба берегти та доглядати, адже втративши рідну мову, ми втратимо свою історію, свою державу, свій народ.
Діти з задоволенням брали участь в різних цікавих конкурсах та іграх: «Мовні загадки», «Хто швидше?», «Намалюй прислів’я», «Абетка побажань», «Хто кого преспіває» та інші, які були проведені в жвавій та інтерактивній формі. Приємним сюрпризом для дітей стало виконання гуморесок Павла Глазового, справжньою шанувальницею його творчості – Валентиною Володимирівною Гордієнко. Це подарувало всім гарний настрій і незабутні враження від зустрічі.