Інфо-money «Гроші. Що ми знаємо про них?»

      Важко уявити наше життя без грошей. Вони визначають достаток в сім’ї, самостійність фірм, силу та благополуччя держави.
23 лютого працівники відділу обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1-4 класів провели для читачів-учнів 4-Г класу школи № 59 інфо-money «Гроші. Що ми знаємо про них?». На захід запросили працівника ОТП банку Тетяну Михайлівну Пугач.
Під час заходу діти з’ясували, що таке гроші, дізналися багато цікавих фактів про предмети, які довгий час слугували «грошима» у різних країнах світу та історію і походження появи паперових і металевих грошей. Особливий інтерес у дітей викликала історія виникнення української грошової одиниці – гривні і захисні елементи сучасних українських купюр. Кожен учасник заходу бажав розповісти, хто з видатних осіб України на них зображений. Для закріплення отриманої інформації грали у гру «Вірю – не вірю».
Пригадали учасники заходу мультфільми і книги, де герої мають справу з грошима, та склали прислів’я про гроші. Працівник ОТП банку познайомила дітей з походженням слова «банк», які послуги надають банки і безготівковими грошима.
Діти дізналися багато цікавого і корисного про ОТП банк: скільки йому років, з якими валютами працює, в яких країнах представлений. Дуже активно обговорювали діти питання: що таке кишенькові гроші, з яких статей витрат вони складаються і чи можна їх заощаджувати. Насамкінець діти з’ясували, що не все на світі продається і купляється. В житті є речі, які не мають ціни.
Під час заходу за правильну відповідь на безліч запитань і завдань діти отримували фішки-монети, які вкінці підрахували. Троє переможців отримали звання «Юна бізнес леді», «Юний бізнесмен» та призи від ОТП банку.