Мандруючи Японією

       Відділ масової роботи та естетичного виховання продовжує знайомити своїх читачів з країною ранкового сонця – Японією.
5 березня до відділу завітали вихованці спеціальної школи-інтернату №3 на арт-знайомство «Мандруючи Японією». Віртуальне знайомство почали з музеїв. Їх у Японії безліч, але свою увагу ми зупинили на найнезвичайніших (Музей Мірайкан, або «Музей майбутнього», Музей аніме тощо). Окрім музеїв, Японія відома своїми неповторними храмами, які вражають своєю красою (п’ятиярусна пагода храмового комплексу Хорюдзі, храм Рьоандзі…). Звичайно, своєю увагою не оминули мініатюрну японську скульптуру, а саме нецке. Вдосталь надивившись на статичні об’єкти мистецтва і культури, бібліотекарі запропонували поспостерігати що-небудь в динаміці, наприклад, театр Кабукі. А ще Японія подарувала світові багато різноманітних технік рукоділля (кульки темарі, амігумі, оригамі, кусудамі, кірігамі тощо).
Звичайно, говорити про японське рукоділля і при тому не спробувати щось зробити власноруч – неможливо. Тому у всіх присутніх і була можливість спробувати свої власні сили у виготовленні фігурок оригамі.
А всіх, хто цікавиться незвичайною та дивовижною країною – Японією та її культурою, ми запрошуємо до бібліотеки. Для вас бібліотекарі підготували багато книжкових виставок та переглядів з цієї теми. Приходьте і читайте, і якщо ви ще не закохалися в Японію, будьте певні – познайомившись з нею, ви залишитесь її прихильником назавжди.