Там де пам’ять, там сльоза

      До Дня визволення м. Миколаєва працівниками відділу обслуговування учнів 5-9 класів був проведений урок пам’яті «Там де пам’ять, там сльоза» для учнів 8 класу ЗОШ №13.
Бібліотекарі спробували розкрити непросту тему війни, представивши увазі присутніх інформаційний огляд літератури з даної теми: це і окупація німцями рідного міста, і нелегкі долі миколаївців, які відчули всі тяготи воєнних та повоєнних жахіть.
Невідкритою для дітей трагічною сторінкою в історії Миколаєва стало усвідомлення того, що на території міста знаходився табір смерті «Шталаг – 364». Він став останнім жахливим спогадом для багатьох людей, яких позбавили життя німецькі окупанти. Але деяким просто поталанило залишитися живими, і саме їх спогади розміщені у книзі Людмили Ташлай та Тетяни Даниленко «За колючей проволокой: «Шталаг – 364» – лагерь смерти». Не залишили нікого байдужимим документальні хроніки і тих воєнних років, і спогади ветеранів, яким, на жаль, довелося витримати жахи радянських таборів: Олег Григор’єв, Петро Лобода та багато інших. Також під час зустрічі діти ділилися історіями своїх родин, які були пов’язані з періодом війни на Миколаївщині. Маємо надію, що слова, які бібліотекарі доносили школярам під час уроку пам’яті, пустять глибоке коріння шани та поваги у їх юних серцях.