Book-симпатії «Книжковий фаворит»

       13 квітня працівники відділу обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1-4 класів провели для читачів-учнів 3-А класу школи №59 book – симпатії «Книжковий фаворит».
До заходу читачі готувалися заздалегідь. Напередодні весняних канікул бібліотекарі познайомили дітей з життям і творчістю п’яти сучасних українських дитячих письменників, твори яких вивчаються за програмою курсу «Літературне читання» 3 клас. Це – Лариса Денисенко «Ліза та Цюця П.», Тетяна Щербаченко «Пуп землі, або Як Даринка світ рятувала», Леся Воронина «Хлюсь та інші», Іван Андрусяк «Третій сніг», Валентина Вздульська «Вертихвіст». Діти також мали можливість переглянути відеозвернення цих письменників до читачів. Кожна з п’яти команд класу отримала свою книгу. Домашнім завданням було прочитати книгу та представити її так, щоб у присутніх з’явилося бажання її прочитати.
Читачі підготували інсценізації за мотивами книг, відгуки про книги, малюнки, поробки. Вони залюбки відповідали на запитання бібліотекаря по тій чи іншій книзі, підготували свої запитання членам команди.
Дуже тепло, з оплесками зустрічали школярі виступи друзів і висловлювали свої побажання прочитати ту чи іншу книгу. Книжковими фаворитами, отримавши більшість book – симпатій, стали книги Лариси Денисенко «Ліза та Цюця П.» та Валентини Вздульської «Вертихвіст».