Вас запрошує країна вогнів – Азербайджан

         19 квітня 2017 року о 15.00 в Миколаївській обласній бібліотеці для дітей ім. В.О.Лягіна відбулося яскраве палке свято азербайджанської культури «Вас запрошує країна вогнів – Азербайджан», яке було організовано та проведено спільно з Обласною організацією азербайджанскької молоді м. Миколаєва, яку очолює Оруджев Самір Фікратович. Бібліотека плідно співрацює з Радою національних товариств Миколаївської області за комплексною програмою «Дружать діти – дружать народи !» й щомісяця проводить цікаві пізнавальні заходи для читачів про культуру народів, що мешкають на території Миколаївської області.
До заходу оформлено виставку в національному азербайджанському колориті «Азербайджан – палка перлина Каспію», на якій представлено багато інформаційного матеріалу.
Свято азербайджанської культури розкрило різнобарвну та багатовікову культурну спадщину цього кавказького народу, познайомило з пам’ятками культури країни, яку у всьому світі знають як Каспійський Дубай, завдяки багатим природним ресурсам. Читачі та всі відвідувачі цього захопливого дружнього свята змогли побачити народні танці азербайджанців, почути азербайджанську мову у віршах та піснях, а також взяли участь у вражаючих конкурсах та вікторинах, усі учасники відвідали смачну медову пахлаву. Бібліотека гостинно прийняла всіх бажаючих відкрити для себе країну вогнів – Азербайджан, відвідати нашу колоритну мандрівку цією країною разом!