Літературне свято «Одеський казкар-характерник»

        4 травня вихованці Клубу юних моряків завітали на літературне свято «Одеський казкар-характерник», яке проводилося в рамках обласної літературної акції – День читання «Читаємо твори В. Г. Рутківського» (до 80-річчя з дня народження).
Організатор свята Обласна бібліотека для дітей ім. В.О. Лягіна влаштувала його на бібліомайданчику в сквері «Серце міста».
На дітей чекала захоплююча квест-гра за творами шановного ювіляра, під час якої вони познайомилися з його творчістю, згадали життєвий шлях Володимира Рутківського та його книги.
Малеча весело та жваво мандрувала літературними маршрутами, а на зупинках «Біографічна», «Козацька», «Творча», «Знайди пару», «Літературні фанти» допомагали героїні книги Володимира Рутківського згадати своє ім’я, аби повернутися на сторінки свого твору.
Учасники завзято пройшли весь маршрут та зібрали ключову фразу «Ядвіга Олізарівна – головна героїня книги «Гості на метлі», чим і допомогли Ядвізі.
І вже наприкінці зустрічі, своїм гарним настроєм діти поділилися і з ювіляром – Володимиром Рутківським, взявши участь у відеопривітанні. Вони побажали письменнику здоров’я, щастя, творчого натхнення, нових книг та вдячних читачів.