Бібліо-турне «Казкові Євромандри»

       До відзначення Дня Європи в Україні працівники відділу обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1-4 класів запропонували своїм читачам бібліо-турне «Казкові Євромандри». Першими здійснили мандрівку читачі-учні 3 класу школи №13 та 3-А класу школи № 34. Подорожуючи, діти знайомилися не тільки з країнами, а й з їхдитячими письменниками – ювілярами, їх книгами і книгами – ювілярами 2017 року.
Завітавши до Королівства Швеція, діти побачили красу мальовничих фіордів, озер, водоспадів, мостів, які з’єднують райони столиці – Стокгольма. Познайомилися з книгами відомої на весь світ шведської письменниці Астрід Ліндгрен, 110 років від дня народження якої відзначається в 2017 році.
Читачі залюбки відповідали на запитання по книгах письменниці та розгадували кросворд.
А завітавши до Великої Британії діти самі назвали історичні місця, якими пишаються англійці: Біг-Бен, Лондонський Тауер, Стоунхендж, Віндзорський замок. Цікаво було читачам дізнатися історію створення книг англійськими письменниками-ювілярами Аланом Мілном «Вінні Пух», Льюісом Керролом «Аліса в Країні Чудес», Джонатаном Свіфтом «Мандри Гуллівера».
Вразила читачів мандрівка до Німеччини – країни гір і замків, особливо замок Нойшванштайн – справжній казковий палац. У цьому році відзначається 215 років від дня народження німецького дитячого письменника Вільгельма Гауфа. Діти пригадали його казки та переглянули мульт –колаж за його казками. Познайомилися учні і з сучасним німецьким письменником Паулем Мааром і його знаменитою книгою про Суботика «Що не день, то субота». З великим захопленням переглянули читачі відеоряд про місто музеїв і місто-музей Париж –столицю Франції та познайомилися з книгою – ювіляром Антуана де Сент-Екзюпері «Маленький принц».
Такі мандрівки сприяють розширенню знань читачів про Європу та спонукають до читання кращих книг дитячих письменників світу.