Літературне свято «Відкрий Європу для себе»

        Ось і промайнули літні канікули. Відпочивши, набравшись нових сил, з радісними усмішками на обличчях, до відділу обслуговування учнів 5-9 класів завітали школярі ЗОШ № 7, 13, 53.
Діти поринули у незвичайну євромандрівку «Відкрий Європу для себе», під час якої згадали абетку, бо подорожували країнами Європи за алфавітом. А ще на них чекали цікаві завдання, зупинки-інформинки та ігринки і неймовірні відеознайомства з різними державами та цікавими людьми, такими, як відомий блогер Валерій Ананьєв – військовий, учасник АТО. Він, випробовуючи можливості безвізу, подорожує Європою та викладає відеозвіти на своєму каналі у YouTube.
Також діти залюбки слухали розповідь про своїх земляків – небайдужу родину пенсіонерів Спиці, які подарували Миколаєву до Дня Незалежності патріотичний мурал, який прикрасив вулицю Чкалова і неймовірно красивий квітник біля свого будинку.
Ці гарні ініціативи подружжя надихнули юних миколаївців також долучатися до важливих та необхідних справ у рідному місті, бо як то кажуть – «Європа починається з тебе!»
Меседж подорожі – це донести учням інформацію про разномаїття Європи, про європейські цінності, про місце нашої України в родині європейських держав! Тому що, ми живемо в молодій незалежній державі і нашому поколінню випало відповідальне завдання – відродження української державності, мови, нації, будування європейської України, щоб стати частиною європейської спільноти.