В Європу з Україною в серці

        Перший урок у новому навчальному році для п’ятикласників ЗОШ№13 відбувся в Обласній бібліотеці для дітей. Працівники відділу масової роботи та естетичного виховання підготували для своїх читачів віртуальну мандрівку країнами Європи.
На початку подорожі ведуча з’ясувала у дітей, чи знають вони, що таке «Європа», «Євросоюз». Цікавою для дітей була легенда про походження назви «Європа». Впевнившись, що певний багаж знань діти мають, ведуча запропонувала розширити та доповнити свої знання і дізнатися, що ще загадкового таїть в собі Європа.
Розпочали подорож з країни, що захоплює своєю красою – Франція. Відвідали визначні місця країни та згадали відомих французів. Потім була країна пасти та піци – Італія. Всіх присутніх заворожили Долина Храмів в Агріндженто, Римський Колізей, Пізанська Вежа тощо. Далі нас зустріла магічна Прага, країна замків – Німеччина, наша найближча сусідка, «квітка Європи» – Польща, батьківщина Гаррі Поттера – Великобританія.
Аби закріпити отриману інформацію, бібліотекар провела інтерактив «Дива Європи» та «Відомі люди Європи». Звичайно, за один урок не можна розповісти про мистецьке надбання всіх країн Європи. Проте, це не проблема, адже фонд нашого відділу може запропонувати своїм читачам безліч книжок з цієї теми. Тож, ми чекаємо всіх охочих.
Відділ масової роботи та естетичного виховання вітає всіх читачів з початком нового навчального року. Бажаємо вам мандрувати по світу, дізнаватися про красу та надбання інших країн та дбати про добробут своєї Батьківщини. Україна має всі передумови, щоб стати в один ряд із європейськими державами, бо ми не є сусідами Європи, ми є її центром . Любіть і шануйте свою Україну! Не забуваймо, що ми – українці. Бережімо рідну землю, національну гідність, дбаймо про її розквіт і збагачення.