Веселковий пензлик українських художників-ілюстраторів

       Без сумніву, п’ятдесят відсотків успіху кожної книги – це її ілюстрації. Беручи до рук книгу, в першу чергу людина звертає увагу на назву, автора твору і дуже мало хто цікавиться прізвищем художника-ілюстратора. А дарма, адже це він оздобив книжку так, що читач захотів хутчій взяти її до рук. Тому бібліотекарі відділу масової роботи та естетичного виховання вирішили виправити цю «помилку» і познайомити дітей з п’ятіркою кращих художників-ілюстраторів України.
На годину пізнання були запрошені учні 4-го класу школи-інтернату №4 та учні 5-а класу ЗОШ№13. Розпочали зі знайомства з Владиславом Єрко. Цього року він ювіляр і відзначає свій 55 рік народження. Казкові ілюстрації Єрко – це дивовижний всесвіт, який вабить та чарує. Далі на дітей чекало знайомство з Євгенією Гапчинською. На сьогодні ця мисткиня, вважається найпопулярнішою та найдорожчою серед сучасних українських художників. Її стиль, мабуть, найближче підходить дітям, адже роботи Гапчинської дуже добрі, трішки наївні та щирі. До п’ятірки кращих увійшло і ім’я – Кость Лавро. Це відомий книжковий графік, лауреат Шевченківської премії. Його роботи неодноразово входили до виставок дитячої книги не тільки в Україні, а й за кордоном. А художник-ілюстратор Катерина Штанко вважається однією з найуспішніших українських дитячих графіків. Має безліч нагород і дипломів за свої неповторні, яскраві ілюстрації. І замикав п’ятірку найкращих Ігор Баранько – майстер мальованих історій – українських коміксів.
Окрім цікавої та пізнавальної інформації на всіх діток чекали тематичні ігри та конкурси. І головне, що всі вкотре переконалися, що ім’я художника-ілюстратора по праву повинно стояти поряд з ім’ям письменника. Адже набагато цікавіше читати книжку, якщо в ній яскраві та гарні ілюстрації.