Ерудит-шоу «Заговори, щоб я тебе побачив»

«Ну що б, здавалося, слова…
Слова та голос – більш нічого,
А серце б’ється – ожива,
Як їх почує!»

         До дня української писемності і мови 6 листопада 2017 року у відділі обслуговування читачів-учнів 5-9 класів відбулося ерудит-шоу «Заговори, щоб я тебе побачив» для учнів 6-го та 7-го класів ЗОШ № 13. Саме цього року ми відзначаємо 20-у річницю свята.
Мова людини – це показник її вихованості, культури, розуму і мудрості. Культуру людини можна пізнати по її мові: як вона говорить, як запитує та відповідає. Під час заходу ми намагалися розібратися з тим, як мова виховує. Діти з задоволенням брали участь у різних цікавих конкурсах та іграх: «Скоромовки», «Вирази та прислів’я», «Караоке» та інші, які були проведені у жвавій та інтерактивній формі.
Павло Глазовий написав багато цікавих гуморесок, які показують ставлення автора до рідної мови. Вони звучать знову актуально і виразно. Складається враження, що це було написано сьогодні. У гості на свято до бібіліотеки завітала шанувальниця письменника-гумориста Афанасьєва Віта Миколаївна. В її виконанні прозвучали гуморески: «Зуб замучив», «Вовча сімейка», «Перший лист».
Мова — це той інструмент, який єднає націю, народ в єдине ціле. Це великий скарб, який треба шанувати, берегти і розумно збагачувати. Бо доки народ має мову – є і сам народ, а не стане мови, не буде і народу, тому що мова – основна ознака національності!