Літературне свято «Чарівний світ шведської казкарки»

     15 та 17 листопада в нас відбулося літературне свято «Чарівний світ шведської казкарки» присвячене 110 ювілею знаменитої Астрід Ліндгрен.
До відділу обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1-4 класів завітали учні 4-А класу школи-інтернату № 4 , учні 4-А класу школи № 34 та учні 3-А класу школи № 59.
Разом із дітьми ми подорожували неймовірно гарною країною Швецією – батьківщиною знаменитої на весь світ казкарки, мандрували Стокгольмом – місто, яке вважають «Восьмим дивом світу», завітали до парку розваг «Світ Астрід Ліндгрен» і, звичайно, познайомились із самою письменницею.
Діти знайомилися з героями книжок Астрід Ліндгрен, яких ще не знали, пригадували знамениті пригоди Пеппі Довгоїпанчохи та Карлсона: відгадували загадки, перевіряли свої знання у вікторині, розгадували кросворд, а ще читачі навчилися танцювати танець «Твіст», але робили вони це не самі, а з Пеппі Довгоюпачохою. Учні були в захваті. Діти були дуже активні, і залюбки відповідали на усі поставленні їм питання.
Дітям так сподобалася творчість Астрід Ліндгрен, що вони одразу після нашого літературного свята побігли на абонемент брати її книжки.