Толерантність врятує світ

      20 листопада в Обласній бібліотеці для дітей ім. В. Лягіна о 14.20 відбувся захід, присвячений Міжнародному дню толерантності «Толерантність врятує світ». Цей захід навчив підростаюче покоління сприймати людей такими, які вони є й цінувати в кожній людині особистість, поважати її думку, бути терпимим до чужих думок, вірувань, поведінки, тобто розуміти, якою повинна бути толерантна людина.
Працівники бібліотеки з великим задоволенням та сердечним теплом раді створити велике дружнє коло з представників різних національностей, що проживають на території Миколаївської області, а саме грузинів, вірменів, азербайджанців, поляків, болгар, німців, євреїв, ромів та багатьох та ін. З 2016 р. Обласна бібліотека для дітей ім. В. Лягіна плідно співпрацює з Радою національних товариств Миколаївської області за комплексною програмою «Дружать діти – дружать народи!», разом було створено багато яскравих заходів про культуру різних народів. Читачі завжди раді взяти участь у таких дружніх й теплих зустрічах, які, окрім пізнавального ефекту, дають багато душевного тепла та вчать великому мистецтву бути другом й дружити. Отже 20 листопада до бібліотеки завітаюли з яскравими концертними номерами представники грузинського, вірменського, азербайджанського, польського, єврейського товариств, товариства ромів та ін. На святі прозвучали вірші, пісні рідною мовою, народна музика представників різних народів, що пліч о пліч живуть поряд з нами й разом плекають нашу культуру та доповнюють її своїми національним колоритом.
Яскравим та видовищним було відкриття заходу, яке прикрасило неповторним співом Заслужена артистка України Бєлоусова О.Л., в її виконанні прозвучить пісня «Рідна земля», яка створить святковий піднесений настрій у всіх відвідувачів свята.
Працівники Обласної бібліотеки для дітей ім. В. Лягіна раді вітати всіх на святі дружби й толерантності . Приходьте до нас й несіть добро та злагоду в своїх серцях ! Нехай засяє веселка толерантності в душі кожного!