«Бібліокруїз – 2017» (творчий звіт )

        1 лютого 2018 р. в приміщенні Миколаївської обласної бібліотеки для дітей ім. В.О. Лягіна відбувся творчий звіт перед громадою під назвою «Бібліокруїз-2017».
Вся бібліотека у цей день перетворилася у справжній морський корабель «Фантазія», а бібліотекарі – у членів його команди.
На борт корабля запросили представників влади, громадськості, юних читачів та їх батьків, письменників і видавців викладачів вищих та загальноосвітніх навчальних закладів, журналістів, колег, соціальних партнерів та відомих фахівців в області і дитячого читання.
Гостей зустрічав Юнга, він запрошував їх піднятися на борт корабля і здійснити незвичайну професійну подорож під бібліотечними вітрилами. Атмосферу свята доповнювали яскраві фотозони з морською атрибутикою.
Капітан корабля «Фантазія», директор бібліотеки Тетяна Жайворонок разом зі своїми помічниками, минаючи підводні рифи і камені, провели його маршрутами видатних подій 2017 року. Гості, як пасажири корабля, відвідали «Професійний фарватер», бухту «Письменницьку», острови «Привітальний» і «Партнерський», відчули, дізналися що таке «Аврал» та познайомилися з «Кухнею естетичних смаколиків».
Розповіді жителів архіпелагу вдало доповнювала мультимедійна презентація. Присутніх вразила майстерно виконана «Книга успіху» бібліотеки, яка стане своєрідним фотозвітом подій бібліотеки за 2017-2021 роки. Адже саме у 2021 році бібліотека святкуватиме свій 100-річний ювілей.
Присутні на святі мали змогу висловити свої привітання та побажання бібліотечній команді у своїх виступах і бліц-анкетах.
Особливою подією заходу стало вручення Почесної відзнаки Чижовій Людмилі Яківні, відомій миколаївській письменниці, за плідне співробітництво у залученні дітей до Читання, Книги та Бібліотеки. Ця відзнака започаткована Миколаївською обласною бібліотекою для дітей ім. В.О. Лягіна з 2017 року і має на меті відзнаку людей за плідну співпрацю з установою та вагомий внесок у виховання юних читачів.
Морське бібліотечне свято прикрасили яскраві виступи художніх колективів Будинку дитячої та юнацької творчості Заводського району.