З Україною в серці

     День знань – особливе свято! Завжди яскраве, насичене емоційністю та хвилюючою атмосферою. Голосно звучить урочиста музика, звідусіль лунають теплі поздоровлення i кожне людське серце, хвилюючись, відгукується на заклик першого дзвінка на урок.
І якщо цей урок пройде разом з бібліотекою, то це не тільки святково, але й цікаво, весело та пізнавально. За традицією, День знань присвячений темі нашої Батьківщини.
Адже, наша рідна Україна – унікальна, різноманітна, мальовнича та дивовижна країна! Вона славиться своїми видатними українцями, традиціями та звичаями, дівочою красою та солов’їною мовою. Відділ обслуговування учнів 5-9 класів провів свій святковий захід у форматі гри-подорожі «З Україною в серці» для учнів ЗОШ №13, 53 та гімназії №2.
На учасників мандрівки чекали різноманітні завдання на зупинках «Символи нашої держави», «Знай наших», «Традиції та культура», «Моя українська мова» та «Україна моєї мрії».
Учні залюбки розшифровували державні символи України у грі «Чарівний квадрат», брали участь у конкурсах «Відгадай зірку», «Українські смаколики», «Коса – дівоча краса» та «Зрозумій мене».
Найбільше вразила присутніх зупинка подорожі «Знай наших». Бібліотекарі познайомили з видатними постатями України, як з історичними, так і з сучасними. Серед них: Євгенія Пірог – письменниця, волонтер, огранізатор багатьох читацьких проектів, Діма Ружевич – наймолодший директор приватної бібліотеки, рекордсмен Книги рекордів України та Юрій Журавель – лідер та вокаліст гурту «От Вінта!», художник, аніматор, громадський діяч, актор і сценарист, автор календаря-галереї «Знай наших».
Учні активно сприймали інформацію, яка доповнювалася медіа презентацією та відеорядом. А на завершення, надихнувшись відеопобажанням відомого всім Вітальки (Гаріка Бірчи) «Якою я бачу свою Україну», і самі щиро висловлювали свої думки про майбутнє Батьківщини та її щасливу долю.