Видатний педагог – Василь Сухомлинський!

       Відділ обслуговування учнів 5-9 класів продовжує знайомити своїх читачів з великою педагогічною спадщиною видатного вчителя ХХ століття Василя Сухомлинського.
Бібліотекарі завітали до учнів Миколаївської гімназії №2 з літературною годиною «Василь Сухомлинський – вчитель-новатор з добрим серцем».
Під час спілкування діти дізналися маловідомі факти з його нелегкої долі: війна, поранення, втрата дружини та маленького сина.
Але Василь Сухомлинський не втратив віри в добро, людяність та любов до життя навіть через такі страшні життєві випробування.
Він залишився Людиною з великої літери. Саме це вразило юних гімназистів до глибини душі. Вони ставили безліч запитань, аби відкрити для себе більше особистість Сухомлинського – автора 48 монографій, понад 600 статей, 1500 оповідань і казок для дітей. А ще чуйного і доброго вчителя, який понад усе любив дітей.
Діти залюбки брали участь в інсценуванні оповідань великого вчителя та письменника, найбільше сподобалися “Який слід повинна залишати людина не Землі?” та “А серце тобі нічого не наказало?”.
А збираючи до купи цитати Василя Олександровича під час гри “Розсипанки”, учні могли узяти кожен для себе мудрість педагога за правило у житті.
Адже вся педагогічна методика Василя Сухомлинського, пронизана любов’ю до людини, до учня, до рідної природи та землі!