Слово Василя Стуса єднає Україну

“…За відродження української мови,
за відродження України, за права людини!”
Василь Стус

      До Дня української мови та писемності працівники відділу обслуговування учнів 5-9 класів підготували для учнів економічного ліцею літературно-історичний екскурс «Народе мій, до тебе ще я верну» про видатну постать України – Василя Стуса. Говорили з молоддю, для якої, можливо, цей великий українець – звичайний хрестоматійний український поет серед багатьох інших. Завдяки заходу вони змогли відкрити для себе Василя Стуса, як поета-борця, людину-гуманіста та людину з надзвичайною силою духу.
Згадали під час зустрічі найбільш яскраві моменти життя поета: дитячі спогади, матусину колискову на слова Кобзаря, шкільні та студентські роки, боротьбу за українство та права людини, принизливі арешти. Надзвичайно приємно було бачити у залі небайдужі та зацікавлені погляди юних сердець!
А коли почали читати вірші Василя Стуса, то просто неможливо описати ту атмосферу щастя та вдячності студентів та ліцеїстів ведучим Ганні Чмельовій та Інні Тимченко, які організували цей чудовий захід.
Насамкінець, під час спілкування у форматі «вільний мікрофон», усі присутні дійшли висновку, що об’єднати та згуртувати народ може не тільки подія, програма, гроші, але єдина справжня біографія людини, монумент якої має стати у самому серці України неподільним символом єднання, визнання та слави.