Зустріч з письменником: Ірина Дзюбій «Пригоди феї Маргаритки»

    28 листопада 2018 року у відділі облуговування дітей дошкільного віку та учнів 1- 4 класів Миколаївської обласної бібліотеки для дітей відбулась зустріч з молодою письменницею Іриною Дзюбій. Наша гостя презентувала свою першу книжку «Пригоди феї Маргаритки», яка вийшла у видавництві «Ранок». Саме завдяки відомому українському видавництву відбулася ця чудова зустріч, за що ми їм дуже вдячні. Пані Ірина розповіла, що цю казкову історію вона написала для своєї племінниці, тому книжка вийшла по-дитячому добра та цікава.
На зустрічі були присутні учні перших класів школи №59. Діти активно та з задоволенням спілкувались з письменницею і слухали уривок з книги, розповідали про свої улюблені книги, багато фантазували, мріяли і, навіть, вигадували нові пригоди феєчки. А ще хлопчики та дівчатка пригадали трішки з історії книги: якими були перші книжки, як вони створювалися, порівнювали друкарський станок з далекого минулого з сучасним автоматизованим станком. До речі, ми ще віртуально побували у видавництві «Ранок» і побачили роботу команди видавців.
Нашим читачам сьогодні поталанило подвійно, адже разом з письменницею до нас завітав і її чоловік Олександр. Завдяки йому діти дізналися про дуже цікаву і важливу професію – пожежник. Пан Олександр є справжнім льотчиком і командиром пожежного вертольоту. Він трішки познайомив дітей з цієї професією, а у відповідь отримав безліч запитань! То ж після зустрічі в читальній залі відділу організувалась справжня чоловіча команда спільних інтересів.
Тож зустріч вийшла цікавою, емоційною, веселою та дуже пізнавальною. Ми впевнені, що дітвора надовго запам’ятає її, а фея Маргаритка та її друзі будуть жити на полицях нашої бібліотеки і радувати наших читачів. А на згадку кожен читач отримав «компліментик» з побажанням від письменниці та казкових героїв.