Ми українці. Я і ти!

    5 березня Миколаївська обласна бібліотека для дітей ім. В.О. Лягіна вперше долучилася до Міжнародного проекту “Ми українці. Я і ти!”, ініційованого  Львівською обласною бібліотекою для дітей.
    На нас чекало знайомство з учнями 6-7 класів  пункту вивчення української мови м. Ольштина (Польща). Звичайно, для бібліотеки це була відповідальна та хвилююча подія. Але завдяки розумінню та підтримці вчителя Мирослави Четирби та зацікавленості її вихованців, все пройшло просто чудово.
    Під час патріотичної години “10 причин любити Україну” на дітей чекали і цікаві мандрівки парками, заповідниками та озерами, і різні інтерактивні вправи, ігри, шифровки, кросворд в малюнках “Україна – це…” тощо.
    Не оминули словом і спортивні досягнення України, а також вчених-винахідників різних галузей знань. Зазначили також, що сучасний український кінематограф розвивається, хоча не можна не пишатися такими метрами кіно, як Олександр Довженко, Сергій Параджанов, Юрій Іллєнко та багато інших.
     А щодо українського гумору, то учасники заходу залюбки взяли участь у грі “Гумореска навмання”, під час якої прослухали веселинки від Павла Глазового.
    Спілкуючись, діти назвали однією з головних причин любити Україну – це українська мова. І то є правда, бо недарма кажуть що мова – це генетичний код нації.
   Саме тому такі уроки, у форматі невимушеного спілкування на різні теми, допомагають дітям вивчати українську мову та усвідомлювати її важливість.