Українська дитяча сучасна книга

    14 березня 2019 р. у Миколаївській  обласній бібліотеці для дітей ім. В.О. Лягіна відбулося методичне заняття «Українська  дитяча сучасна книга» для вихователів-методистів дошкільних навчальних закладів м. Миколаєва.
    Учасники заходу  отримали корисну і цікаву інформацію про сучасну українську дитячу літературу, відкрили  для  себе нові імена українських  дитячих  письменників  і  зможуть використовувати її у своїй  роботі.
    Голосна  О.Є., завідувач відділу обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1-4 кл. і Щербак В.Є., завідувач інформаційно-бібліографічного  відділу бібліотеки підготували  та  провели  презентацію  збірки творів  сучасних українських авторів для дітей «Вишиванка для сонечка» (автор ідеї Е.Заржицька),  яка  вийшла у Харківському видавництві «Юнісофт» у 2018 році. Свої тексти для збірки надали понад 70 сучасних письменників, які мешкають не тільки на теренах України, але й за кордоном – у США, Македонії, Ізраїлі, Чехії.  Цікаво,  що серед авторів є і наші  письменники-земляки: Анатолій Качан, Людмила Чижова  і Віра Марущак.  Доречі, Віра Іванівна Марущак, голова Миколаївського відділення  Національної спілки письменників України,  була присутня  на заході і поділилася своїми враженнями про сучасну дитячу книжку та розповила про плани на майбутне.
    Інтерактивна зустріч  виявилася плідною і корисною –  відгуки учасників свідчать про безумовне застосування отриманої інформації у своїх закладах з метою розвитку інтересу маленьких читачів до української літератури.
Адже, як відомо, читаюча дитина –  майбутнє України.