День -спогад «День пам’яті та надії»

    7 та 8 травня працівники відділу обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1-4 класів Миколаївської обласної бібліотеки для дітей ім. В. О. Лягіна відвідали учнів 4-Б, 4-А та 3-Б класів ЗОШ № 13 і провели літературний журнал «День пам’яті та надії». Захід присвячено 74-річниці Великої Перемоги.
    Перша сторінка журналу була присвячена Другій Світовій Війні. Читачі 3-4 класів слухали, дивилися, розмірковували про те, якою ж дорогою ціною завойовувалася перемога. Діти переглядали відеофрагменти військової кінохроніки, пригадували героїв-земляків В. Лягіна, Ш. Кобера та В.Хоменка. Хлопчики та дівчатка пройнялися побаченим і навіть почали пригадувати воєнні історії своїх родин.
    Пригадуючи події Другої Світової Війни, неможливо не торкнутися і події сучасності – АТО на Сході України. Бібліотекарі показували дітям світлини міст Луганська та Донецька для порівняння мирного життя та бойових дій. Діти були приголомшені побаченим. Це була друга сторінка літературного журналу.
    Третьою і заключною сторінкою стала тема МИРУ. І бібліотекарі, і читачі переконані, що після будь-якої війни обов’язково запанує мир. І всі ми сподіваємося, що найближчим часом прийде МИР і на нашу рідну УКРАЇНУ.