Скайп-зустріч з юними українцями Польщі

    23 травня в Миколаївській обласній бібліотеці відбулося театралізоване читання-гра “Читаємо В. Рутківського разом з Ядвігою Олізарівною”, але не у звичному форматі, а за допомогою скайп-зв’язку.
     Бібліотекар Чмельова Ганна у ролі відьми Ядвіги, героїні книги В. Рутківського «Гості на мітлі», спілкувалася з дітьми м. Лідзбарк Вармінський (Польща) в рамках Міжнародного проекту “Ми — українці. Я і ти!», спрямованого на популяризацію української класичної та сучасної літератури, історії України, її традицій та звичаїв серед українців, що живуть за кордоном.
    За сценарієм, головна героїня дійства Ядвіга Олізарівна мріяла знову стати доброю і толерантною. Для цього їй потрібно було згадати своє справжнє ім’я. У цьому їй допомагали українські хлопчики та дівчатка, які мешкають у Польщі. На них чекало вісім випробувань: «Біографічне», «Перевтілення», «Знайомство», «Логічне», «Неочікуване» та інші.
    За кожну правильну відповідь вони отримували частку імені відьми. Подолавши усі перешкоди та проявивши при цьому неабиякі знання української мови, кмітливість та спритність, учасники гри допомогли Ядвізі згадати своє справжнє ім’я – Катерина Трохимівна. Героїня книги з вдячністю подарувала юним читайликам з Польщі книгу відомого українського письменника Володимира Рутківського, яка буде передана їм через Львівську обласну бібліотеку для дітей.
    Ми щиро вдячні учням гуртка української мови та їх вчителю Петру Табака за невимушену приємну атмосферу під час скайп-спілкування, за любов до української книги та слова.
Сподіваємося на нові цікаві зустрічі і не лише онлайн.