Я люблю Україну!

На білому світі є різні країни,

Де ріки, ліси і лани…

Та тільки одна на землі Україна,

А ми її доньки й сини.

Усюди є небо і зорі скрізь сяють

І квіти усюди ростуть…

Та тільки одну Батьківщину

 Ми маємо –

Ії Україною звуть.

     Напередодні Українських загальнодержавних свят Дня Прапора і Дня Незалежності України в обласній бібліотеці для дітей ім. В.О. Лягіна проведена низка літературно-патріотичних заходів.

     У відділі обслуговування дошкільників і учнів 1-4 кл. проводилися майстер-класи «Квітуча Україна». Активні відвідувачі відділу під керівництвом бібліотекарів майстрували яскраві квіткові вітання для своїх ровесників, щоб 23 серпня привітати їх зі святом на дитячих майданчиках міста.

     Для читачів старшого шкільного віку у відділі обслуговування учнів 5-9 кл. провели цікавий квест-гру «28 причин любити Україну». Ії учасниками – діти, які в ці дні відвідали бібліотеку, прослухали цікаву  інформацію про ці святкові дні  з вуст бібліотекаря і переглянули відео про ці події. А потім  поринули в гру!

     Отримавши маршрутні листи, вони завзято виконували завдання на станціях «Кмітлива Україна», «Казкова Україна», «Літературна Україна», «Загадкова Україна». Відгадували кросворди, пригадували українські казки і ії героїв, відгадували назви українських літературних творів і іх авторів, розшифровували літературні тексти т.і. З`єднавши окремі частинки прислів`я, вони склали ключову фразу «Люблять Батьківщину не за те, що вона велика, а за те, що своя»!

     А у відділі масової роботи та естетичного виховання для учасників арт-гурточка «Хобі і ти» було проведено майстер-клас «Я люблю Україну». Під час заходу діти під керівництвом бібліотекарів виготовляли патріотичні фенічки (браслети дружби), які вони вдягнуть на День Незалежності  України і листівки, які подарують своїм близьким.

У ці передсвяткові дні діти мали змогу ознайомитися з книгами, представленими на книжкових виставках і тематичних поличках.

Ми вітаєм Україну

І бажаєм в іменини

Миру й злагоди усюди

Хай щасливо живуть люди!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *