День знань у бібліотеці

День знань – одне із головних свят навчального року – урочисте, хвилююче та відповідальне не тільки для педагогічних колективів і учнів шкіл міста, а й для працівників обласної бібліотеки для дітей ім. В.О. Лягіна. Адже за давньою доброю традицією перший урок у День знань проходить за участю бібліотекарів.

    В цей день до бібліотеки завітали учні 6-а і 6-в класів гімназії № 2 та десятикласники Миколаївського муніципального колегіуму. Для них працівники відділу обслуговування учнів 5-9 класів провели літературно-патріотичний урок «10 причин любити Україну».

    Програма свята була інформативно насиченою та пізнавальною. Діти залюбки брали участь в інтерактивних іграх, розгадували різні шифровки, ребуси, криптограми та розв’язували кросворд «Україна – моя Батьківщина!».

    Під час заходу учні відкрили для себе багато нового цікавого, зокрема, таких видатних людей, як семирічний юний козаченько Михайлик, так і бразилець з українською душею Рожеріо Мелло, які надихають кожного з нас любити Україну.

    На завершення всі присутні з’ясували причини, за які варто любити Україну: за дивовижну природу, милозвучну мову, спортивні досягнення, видатних особистостей, український влучний гумор та неперевершену кухню.

    А ось бібліотекарі відділу обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1-4 класів завітали до першокласників школи №59, щоб провести перший інтерактивний урок «Добре тим, хто вміє дружити». Разом з казковою героїнею Знайкою діти здійснили морську подорож по морю Дружби на кораблі «Друзі». Діти виконували різні завдання, грали в ігри, міркували щодо питань дружби, танцювали, розгадували вікторини та виконували піратські завдання. А ще усі разом створювали справжню картину з морським пейзажем, і саме завдяки дружній та спільній роботі картина вийшла дуже-дуже гарною. То ж бібліотекарі та вчителі можуть бути спокійними – першокласники  будуть справжніми друзями.

     А для учнів ЗОШ №13 працівники відділу масової роботи та естетичного виховання в цей день провели захоплюючу віртуальну подорож найчарівнішими куточками України. Адже нам є що показати, є про що розповісти, є чим пишатися. Тим більше, що і діти не сиділи без діла, а продемонстрували неабияку обізнаність відносно цього питання.

     Приємно, що під час зустрічей і маленькі і старші читачі проявили неабиякі знання з історії України, її культури, звичаїв та традицій і впевнено довели, що вони зростають справжніми патріотами своєї Батьківщини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *