Тиждень інформації « Пам’ятаємо. Перемагаємо»

На 14 жовтня припадає одразу три величних свята ‒ День Козацтва, Покрови Пресвятої Богородиці та День захисника України.

Тож, в рамках Тижня інформації « Пам’ятаємо. Перемагаємо» у відділі обслуговування учнів 5-9 кл. відбулися заходи – історичний екскурс «Лине слава козацька з далеких віків» та урок мужності «Герої нашого часу».

На ці свята завітали учні 7 і 9 класів школи № 13. Шануючи козацтво, як носія, хранителя і виразника українства, діти згадали історію козацтва, взяли участь у вікторині на знання побуту, звичаїв, культури козаків. Вони доводили свою справність, спритність та кмітливість у козацьких іграх і розвагах.

На урок мужності, присвячений захисникам України, був запрошений гість – Павло Саєнко, учасник бойових дій на сході України. Він розповів про себе та своїх побратимів, які боронять кордони нашої Батьківщини.

Діти ставили різні запитання: як він наважився піти боронити нашу державу, чи бачив смерть побратимів, що найперше зробив, коли повернувся з війни та інші.

Під час заходів учні усвідомили, як важливо не тільки знати історію своїх предків, а й любити і захищати свою Батьківщину сьогодні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *