Літературний дебют Сергія Ковалевського

     Зустріч з новою книгою – це завжди свято. А якщо це зустріч з новим автором, да того ж твоїм колегою – це подвійне і навіть потрійне свято!
      Саме така подія сталася в обласній бібліотеці для дітей ім. В. О. Лягіна 15 листопада 2019 року. Свій перший літературний дебют презентував бібліотечний фахівець Сергій Ковалевський. Після закінчення Миколаївської філії Київського національного університету культури та мистецтв Сергій працював в обласній бібліотеці для юнацтва, а з 2016 року – в обласній бібліотеці для дітей ім. В. О. Лягіна. Саме робота в цих закладах культури спонукала його взятися за перо і написати книгу «Орден знань. Боротьба зі смертю», в якій головні герої і основні події відбуваються саме в бібліотеці – в Ордені Знань.
     За жанром книга – фантастична повість з елементами детективу. В основі сюжету лежить розгадка таємниці родин головних героїв Дмитра Зінкевича та Карини Князевої у проміжку часу з 2008 до 2025 років. Основний лейтмотив книги – збереження історії і традицій Ордену Знань через випробування вогнем, мечем, водою, смугою смерті. А головна ідея твору якнайкраще відображена в клятві Верховної Матері Ордену: шанувати і захищати традиції Ордену: шанувати і захищати традиції Ордену, заохочувати і мотивувати його членів збирати, аналізувати і популяризувати знання, накопичені Орденом.
     Книга побачила світ завдяки участі автора у міському конкурсі, організованому Управлінням з питань культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міської ради (Юрій Любаров). Опублікована книга у видавництві Іліон (директор Румянцева Ганна Валеріївна).
  Привітати Сергія Ковалевського з його літературним дебютом прийшли миколаївські письменники Віра Марущак і Людмила Чижова, колеги з бібліотек міста, друзі і, звичайно ж, юні читачі – десятикласники гімназії №2.
   Презентація книги пройшла в дружній невимушеній обстановці, у нетрадиційному інтерактивному форматі. Присутні розгадували кросворди і ребуси за сюжетом книги, складали із запропонованих наборів слів ключові вислови і мудрості з книги, на кшталт: «Щаслива та людина, чиї рідні та друзі живі і здорові», «Не можна оцінити щастя, не пізнавши горя» т.і. Гості, в свою чергу, підготували автору цікаві запитання, на які він із задоволенням відповідав. Закінчилося свято фото і автограф сесіями, щиросердними вітаннями та побажаннями молодому письменнику.         Отже, літературний дебют пройшов дуже вдало! Колектив бібліотеки ще раз вітає свого колегу і бажає йому нових творчих здобутків на літературній ниві.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *