Відкритий лист до захисника Вітчизни

   22 січня 2020 р. у День Соборності України в обласній бібліотеці для дітей ім. В.О. Лягіна відбулося урочисте підведення підсумків обласного конкурсу Відкритий лист до захисника Вітчизни, ініційованого громадською організацію «Миколаївська обласна асоціація ветеранів Афганістану та АТО» (керівник Віктор Білик) за участі Василя Павлова і Віктора Чулкова.
    На свято нагородження прибули учасники з різних куточків Миколаївщини.
  Роботи оцінювало журі у складі: Людмила Чижова, миколаївська поетеса, Олександр Мачула, письменник, голова громадської організації Українське товариство «Просвіта» ім. М.М. Аркаса, Інна Береза, літературознавець, член Миколаївської «Просвіти».
   На адресу журі надійшло 112 листів. Дитяча творчість глибоко схвилювала усіх присутніх в залі бібліотеки. Щире звернення до захисників, палкі поетичні і прозові рядки про любов до рідної землі не залишили нікого байдужими.
   Свято вдало доповнювали виступи художніх колективів міського Палацу творчості учнів м. Миколаєва.
   Організатори конкурсу заздалегідь потурбувалися про те, щоб кожен з переможців (а ними стали 25 учасників у 3-х різних вікових категоріях у номінаціях «Проза» і «Поезія») отримали нагороди: дипломи і заохочувальні подарунки. Не залишилися без відзнак і всі інші учасники конкурсу – вони отримали Подячні листи.
   Переможцями конкурсу стали: у номінації «Проза» – Лотоцька Анна (Доманівська ЗЗСО №2), Стог Мар`яна (Каменуватська ЗОШ Братського р-ну), Приходько Дар`я (гімназія м. Первомайська).
У номінації «Поезія» – Дегодій Амалія (ЗОШ №60), Риколенко Олеся (Воскресенська ЗОШ Вітовського р-ну), Єрмолаєва Катерина (Мішково-Погорілівська ЗОШ Вітовського р-ну).
   Директор бібліотеки Жайворонок Тетяна Анатоліївна нагородила учасників конкурсу у номінації «За крок до успіху». У своєму виступі вона підкреслила, що виховання патріотичних почуттів у юних було і є пріоритетним напрямком роботи бібліотеки. Бібліотека і надалі буде завжди відкрита для втілення гарних ідей і проектів.
   На завершення Кірова Олена Борисівна – заступник начальника управління соціальних послуг – начальник відділу організації та надання соціальних послуг Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації подякувала юним учасникам конкурсу за активну участь, а організаторам – за велику проведену роботу. Вона підкреслила, що у нас підростає справжнє покоління патріотів і захисників України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *