Закохані в читання. Назавжди!

     14 лютого, в день Святого Валентина – свята усіх закоханих, Обласна бібліотека для дітей ім. В.О. Лягіна провела традиційний щорічний звіт перед громадськістю міста і області. Гасло свята – «Закохайся в читання. Назавжди!» красномовно свідчить про любов до Книги і Читання юних читачів і працівників бібліотеки.
    На свято були запрошені представники облдержадміністрації, обласної Ради, загальноосвітніх шкіл, бібліотек міста та області, культурологічних установ, краєзнавці, дитячі письменники, книговидавці та книгорозповсюджувачі, науковці, освітяни, громадські діячі, ЗМІ, читачі та їх батьки, викладачі та студенти навчальних закладів.
     Оскільки бібліотека звітувала про роботу за 2019 рік, то й визначили 19 найважливіших подій року. Серед них: акції на підтримку дитячого читання, літературні ігри, квести, зустрічі з письменниками, робота читацьких клубів і об`єднань, реалізація комплексних програм і проектів Сталого розвитку тощо.
     Бібліохітом року став Відкритий літературний фестиваль BooKidsFeat, проведений бібліотекою завдяки отриманому гранту від Українського культурного фонду. Завдяки фестивалю учні шкіл міста Миколаєва і 7 районів області мали змогу зустрітися з улюбленими миколаївськими письменниками: Вірою Марущак, Людмилою Чижовою, Олександром Мачулою, Тетяною Свірською, Галиною Запорожченко, Ольгою Славною та Геннадієм Борисовим. Під час фестивалю відбулися численні інтерактивні спілкування, презентації книг, флешмоби, автограф сесії. Дитячі бібліотеки і бібліотеки шкіл-інтернатів області отримали у подарунок книги миколаївських письменників.
     Як науково-методичний центр для бібліотек області, що обслуговують дітей, МОБД приділяє значну увагу підвищенню рівня бібліотечного обслуговування дітей в області, спонукає бібліотечних працівників спеціалізованих дитячих бібліотек, бібліотек ОТГ запроваджувати новітні бібліотечні послуги для дітей Миколаївщини. Для їх навчання проведені так звані «Лайфхаки» – професійні дії спрямовані на розвиток міцної креативної команди бібліотечних спеціалістів, а також обласні літературні акції, Дні читань, виїзні масові заходи для юних читачів місцевих громад.
      Будучи найбільшою Книгозбірнею для дітей в області, бібліотека вдало поєднує у своїй роботі традиційні і інноваційні методи залучення дітей до читання кращих зразків вітчизняної і зарубіжної літератури: патріотичного виховання, формування і розвитку пізнавальних інтересів і талантів школярів, організації їх розумного і цікавого дозвілля. З кожним роком бібліотека розширює горизонти своєї діяльності, проводячи видовищні ігрові заходи в школах, оздоровчих центрах, на великих майданчиках міста.
    Численні гості свята висловили свої схвальні думки про роботу бібліотеки та побажання на майбутнє.
     На завершення директор бібліотеки Тетяна Анатоліївна Жайворонок підвела підсумки творчої зустрічі, поділилася новими задумками, нагородила Почесними відзнаками і солодкими подарунками друзів і соціальних партнерів. Головне, в чому переконалися гості – обласна бібліотека для дітей відповідає найвищим вимогам і критеріям сучасної бібліотеки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *