#Бібліотека_на_карантині

  З метою запобігання поширенню коронавірусу COVІD-19 Миколаївська обласна бібліотека для дітей ім. В.О.Лягіна на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 22 квітня 2020 р. №291 «Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України» закрита для користувачів, але відкрита для спілкування на сайті й у соцмережах.
  МОБД на період карантину продовжує працювати в дистанційному режимі, розширюючи діапазон послуг та ресурсів, які можна отримати онлайн.
 Поки користувачі перебувають вдома, бібліотекарі постійно наповнюють корисною для відвідувачів інформацією сайт бібліотеки, сторінку бібліотеки у фейсбук.
  Онлайн-сервіси Миколаївської обласної бібліотеки для дітей ім.В.О.Лягіна, якими можна скористатися:
На фейсбук-сторінці МОБД  під такими хештегами публікуються:
 #Читати_це_модно – презентації нових книжок, а також розповідь про книги улюблених авторів, що пишуть для дітей (#бібліотекаррадить)
– відео привітання улюбленим письменникам (#літературнііменини)
– презентація книг Виставки місцевих видавництв «Миколаївська книга-2020», он-лайн читання авторів, відео-читання творів миколаївських письменників у виконанні читачів бібліотеки, відео-фрагменти зустрічей з миколаївськими письменниками, знайомство з їхніми книжками, інтерактивні завдання з антології «Живлюща сила Ємигії» ( #Дитяча_Миколаївська_книга_2020 )
 #30днівЕКОкниги  – марафон, який включає: ЕКОчитання (діти самі читають), ЕКОказка (разом з батьками діти можуть прослухати або прочитати невеличкі казочки), ЕКОфест (для тих, хто шанує фотографію).
На блозі Book-Net бібліотекарі пропонують власні бук трейлери на цікаві книги.
На блозі Бібліотечна гавань у рубриках Хіт-книга та Сімейний читаймер – бібліотекарі радять найцікавіші книжки з фонду бібліотеки.

На сайті бібліотеки:
У рубриці Електронні ресурси  представлені:
– вікторини, ігрові майданчики, Мапа літературних подій,
– віртуальні ігри-подорожі (наприклад, https://golir76.wixsite.com/childrencaptaingrant ),
– електронні плакати за творчістю письменників (наприклад, http://www.laginlib.org.ua/elektronni-resursy/kejt-di-kamillo/ ).
У рубриці є підрозділи, присвячені:
віртуальним книжковим виставкам 
Web-урокам з інформаційної культури.
  Цікавим для наших користувачів буде підрозділ «Ігродром», на якому представлені ігри, що розроблені саме бібліотекою.
  В повному обсязі про роботу бібліотеки в режимі онлай можна ознайомитися за допомогою електронного плакату «Бібліотека у режимі 24/7» 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *