Запали свічку пам’яті

День пам’яті жертв голодоморів – щорічний національний пам’ятний день в Україні. Жалобна дата традиційно припадає на кінець листопада, а саме – на четверту суботу місяця.

Напередодні цього дня працівники Обласної бібліотеки для дітей ім. В.О. Лягіна завітали до восьмикласників ЗОШ №13 та №42, аби разом згадати ті страшні події для українців та вшанувати пам’ять тих, кого не пощадив Голодомор.

Під час години спілкування «Запали свічку пам’яті» діти ділилися історіями –спогадами своїх рідних, обговорювали причини та наслідки голоду, ставили багато запитань, адже як виявилося, для більшості ця тема була мало знайомою.

Не залишив нікого байдужим відеоряд про Голодомор, підготовлений бібліотекарями. Адже у кадрах з фільмів саме свідки тих подій розповідали, що їм довелося пережити, аби залишитися живими.

Під час огляду літератури, присвяченої Дню пам’яті жертв голодоморів, старшокласники познайомилися з творами і українських класиків, і наших сучасників. Найбільше вразила учнів розповідь про книгу Світлани Талан «Розколоте небо», і більшість з них виявили бажання її прочитати.

Наприкінці зустрічі ведуча заходу закликала всіх долучитися до акції «Запали Свічку пам’яті»: 28 листопада о 16:00 засвітити свічку і залишити її на підвіконні в пам’ять про мільйони замучених голодом українців.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *