Правовий дайджест «Права і обов’язки дитини запорука здорового суспільства»

8 грудня бібліотекарі  Миколаївської обласної бібліотеки для дітей ім. В. О. Лягіна відвідали гімназію №2. Напередодні міжнародного дня прав людини працівники бібліотеки Сергій Ковалевський та Ганна Чмельова познайомили учнів 8-А  класу з основними їх правами, які закріплені у «Декларації з прав дитини».

В ході дайджесту учні отримали не тільки вичерпну інформацію з цього питання, але й в ігровій формі закріпили знання про одну із форм порушення їх прав – шкільний булінг. В ході гри на прикладі поводження зі звичайними яблуками учні впевнилися, наскільки небезпечним може бути булінг в шкільному середовищі.

Наприкінці заходу бібліотекарі познайомили дітей з життям таких знаменитих людей з обмеженими можливостями, як Антон Дубишин та Нік Вучич.

В ході  дискусії учні усвідомили для себе головне життєве правило: «Поважай себе та оточуючих, учись шанобливо ставитися до людей навколо себе, пам’ятай свої права та обов’язки і головне – «твої права закінчуються там, де починаються права іншої людини».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *