Інформаційне досьє «Соборна та єдина – моя Україна»

22 січня Україна відзначає день Соборності – свято втілення багатовікової мрії українців про єдність. Це один зі знакових  днів українського державотворення після Дня незалежності.

З нагоди Дня Соборності Обласна бібліотека для дітей ім.В.О. Лягіна організувала захід в онлайн форматі для учнів 7-А класу миколаївської гімназії №2 на платформі ZOOM.

Під час інформаційного досьє «Соборна та єдина – моя Україна» діти розглянули шлях соборності нашої країни від тої знакової події  22 січня 1919 року – злуки ЗУНР і УНР та до сьогодення.

До розмови долучився Дмитро Бачинський  – нащадок Лева Бачинського, який проголошував промову на Софійській площі Києва під час тієї урочистої події 1919 року та представляв уряд ЗУНР. Пан Дмитро наголосив про цінність соборності для незалежності нашої Батьківщини та зробив акцент на тому, що розвиток держави залежить від кожного з нас.

Гімназисти уважно слухали натхненне й щире звернення до них від громадського діяча Миколаєва, лікаря за професією,  Дмитра Васильовича Бачинського.

Учні  завзято взяли участь в інтерактиві, де треба було знайти на мапі Миколаєва місця, які мають відношення до соборності. Це вулиця Соборна, площа Соборна та зупинка Соборна. А також познайомилися з Соборними вулицями різних міст України.

А завершили зустріч, цитуючи вислови про соборність відомих людей України: «Соборність – це спільні цінності, а не лише спільний етнос»,  «Соборність –  це співпраця, спільні дії, об’єднання зусиль» та інші.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *