Вечір поезії «Стежками долі незламної поетеси» (До 150-річчя від дня народження Лесі Українки)

25 лютого виповнюється 150 років від Дня народження Лесі Українки. Працівники відділу обслуговування учнів 5 – 9 класів долучилися до циклу заходів Миколаївської обласної бібліотеки для дітей імені В.Лягіна з метою вшанування пам’яті майстрині художнього слова.  Учні Миколаївського професійного машинобудівного ліцею завітали до бібліотеки на вечір поезії «Стежками долі незламної поетеси».

Вечір розпочався з інтерактивного знайомства, в ході якого гостям запропонували долучитися до платформи menti.com і створити «хмаринку думок».

Ведуча заходу Тарасова Валентина повідала присутнім загальновідомі факти із біографії Лесі Українки та вміло доповнила розповідь цікавинками, відомими не всім. Кожен період життєпису поетеси  умовно завершувався демонстрацією відео-поезії, яка найкраще характеризувала певний період життя Лесі Українки.

Після знайомства учні взяли участь у двох інтерактивах: відновлення пропущених слів у вірші і читання поезії вголос. Дана активність сподобалась дітям, тому, коли минуло збентеження, усі перейшли до активного декламування.

Також учні більше дізналися про родину поетеси, її особисте життя і були прикро вражені трагічною історією нещасливого кохання жінки.

На завершення вечора поезії ведуча запропонувала відвідувачам пройти тестову вікторину, створену напередодні працівниками відділу на платформі quizizz.com.

Потім учні мали можливість пограти у «Крокодила» та «Зрозумій мене», а показати потрібно було слова, пов’язані із темою заходу – життям Лесі Українки. Ці розваги дали зрозуміти, що Леся Українка – то не лише про серйозне, що навіть в такій, на перший погляд, трагічній біографії, є місце для радості, щастя, кохання.

Ми щасливі, що народилися на такій чудовій, багатій, мальовничій землі – в нашій славній Україні! Землі, що стала Батьківщиною  Тараса Шевченка , Івана Франка, Лесі Українки, які закликали будувати рідну державу,  берегти і плекати українську мову, культуру, без якої ми — «територія, а не Вкраїна».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *