Урок мужності «Героями не народжуються»

3 березня працівники Обласної бібліотеки для дітей завітали  до учнів 8 класу  Миколаївської гімназії №2, аби презентувати нову книгу Бориса Білика «Героями не народжуються» в рамках проєкту «Урок мужності».

Автор книги є керівником Всеукраїнського народного благодійно-патріотичного проєкту «Мій дім – Україна», а  також людиною, залюбленою в наш миколаївський край, якій болить все те, що відбувається в Україні, а саме військові дії на сході країни та інформаційна війна на теренах нашої Батьківщини.

Написати цю книгу пана Бориса спонукало те, що він бачить проблему  у патріотичному вихованні наших дітей, що не достатньо приділяється уваги цьому напрямку. Мета книги – розповісти молодому поколінню про звичайних українців, які стали на захист своєї держави і , на жаль, багато з них віддали найцінніше за мир та спокій у рідних домівках – це своє життя.

Герої не вмирають! Так говорять, коли згадують про полеглих за Україну, бо поки живе пам’ять про наших хлопців, доти і живуть вони у наших серцях.

Щоб пам’ятати, варто про них знати. І саме завдяки  книзі  «Героями не народжуються» сьогодні  діти вперше почули імена Героїв: Андрій Кизило, Василь Сліпак, Тарас Матвіїв, наш земляк Сергій Кривоносов та інші.

Працівники бібліотеки повідали  життєві історії, пов’язані з війною кадрових військових,  цивільних  та волонтерів, про яких йдеться  в розділі книги «Слава Героям».

Презентація книги відбувалася у форматі відеоперегляду сюжетів про Героїв, якими не народжуються, а стають у складні часи для своєї держави, проявивши сміливість та відвагу.

Віримо, що ця книга засіє зерна любові до рідної землі і допоможе зрозуміти, що найважливіші цінності – це патріотизм, честь та мужність.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *