Альманах пам’яті «Уклін живим – загиблим слава»

Напередодні  Дня пам’яті та примирення та Дня Перемоги над нацизмом працівники Обласної бібліотеки для дітей ім.В.О.Лягіна завітали до учнів  ЗОШ №13, щоб вшанувати подвиг наших  дідів-прадідів – захисників рідної землі.

Під час альманаху пам’яті «Уклін живим – загиблим слава» бібліотекарі згадали про історичні передумови розв’язання ІІ світової війни, про її учасників і, звичайно, про  її страшні наслідки.

Після перегляду відео, підготовленого ведучими заходу, учні активно обговорювали  участь сторін у цьому воєнному конфлікті, відкривши  для себе багато нового.

Діти ділилися своїми родинними  історіями про війну, які їм розповідали дідусі й бабусі, і обіцяли долучитися до акції у соціальних мережах «Родинні історії війни», ініційованої Українським інститутом національної пам’яті .

Адже друга світова війна не оминула жодної української родини. Захищати свій дім від ворога до лав Червоної армії пішло понад 7 мільйонів українських синів і доньок. За кожною із наведених цифр стоять долі конкретних людей.

Уклін живим – загиблим слава!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *