Обласний методичний день «День Європи в Україні: відзначаємо у бібліотеках»

Обласна бібліотека для дітей ім. В.О. Лягіна вже декілька  років поспіль практикує проведення обласних методичних днів для працівників бібліотек області, що обслуговують дітей. В 2020-21 рр.  формат проведення  дещо трансформувався  у зв’язку з пандемією коронавірусу – заняття проходять онлайн. Мета такої форми підвищення професійної майстерності бібліотекарів – зосередити їх увагу на актуальних питаннях сьогодення та розширити формат спілкування і обміну власним досвідом

Тема цьогорічного методичного дня, який проведено 19 травня 2021 р. – «День Європи в Україні: відзначаємо у  бібліотеках». Захід складався з двох частин: Професійна сесія і Ідеї по колу. Заняття відкрила модератор заходу Олена Романченко, заступник директора по науковий роботі ОБД ім. В.О. Лягіна. Вона підкреслила важливість цього напрямку роботи бібліотек для дітей області. Адже саме вони покликані задовольнити зростаючу потребу юних громадян в інформації про ЄС та євроінтеграцію.

В ході першої частини Професійна сесія методист науково-методичного відділу ОБД ім. В.О. Лягіна Ганна Головченко презентувала учасникам заходу огляд діяльності бібліотек області за темою «Інформаційна підтримка ЄС у бібліотеках для дітей Миколаївщини». Бібліотекар відділу обслуговування учнів 5-9 класів Валентина Тарасова провела огляд інформаційних ресурсів онлайн-платформи «ЄС на книжковій полиці».

Під час другої частини Ідеї по колу своїми напрацюваннями за темою поділилися працівники бібліотек Березнегуватського, Братського і Новоодеського громад. Всього до проведення заходу онлайн долучилися 42 бібліотечні працівники області.

В заключному слові Олена Романченко ще раз наголосила на важливості інформування юних читачів та їх батьків про євроінтеграційні процеси та засади функціонування ЄС, поширення європейських цінностей серед молоді.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *