Профінформина «Формула професійного успіху»

Протягом травня 2021 року в Миколаївській обласній бібліотеці для дітей ім. В. О. Лягіна відбувся цикл профорієнтаційних заходів для старшокласників ЗОШ №13. 24 травня працівники  відділу обслуговування учнів-читачів 5-9 класів Сергій Ковалевський і Ольга Дорохова провели профінформину для учнів 9 класу.

         Бібліотекарі разом з дітьми дослідили процес історичного розвитку професій, дізналися про забуті спеціальності минулого та пояснили, чому не актуальні зараз.

         Більш детально учнів ознайомили з найпопулярнішими професіями у таких сферах, як IT, медицина, освіта. Також  особливу увагу було акцентовано на сучасних професіях, про які мало хто  чув: бургеролог, менеджер екзотичного острову, дослідник панд тощо.

         Учні із зацікавленістю сприйняли інформацію, а також взяли участь в іграх, повідгадували тематичні загадки й ребуси, які для них підготували бібліотекарі.

В ході профінформини школярі дізналися багато нового про відомі їм професії та познайомилися з такими, про які вони чули вперше в житті. Маємо надію, що ця інформація допомогла їм вирішити, ким вони хочуть стати у недалекому  майбутньому.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *