Святкуємо 30 років Незалежності України разом!

24 серпня 2021 року наша країна  відзначила  30 років своєї Незалежності. Бути українцем – значить пишатися своєю країною. Українці пишаються тим, що будують незалежну державу і духовно «повертаються» у родину народів Європи, виконуючи заповітну мрію багатьох поколінь українських патріотів.

В цей знаменний день Миколаївська обласна бібліотека для дітей святкувала разом зі своїми читачами та мешканцями міста на вулиці Соборній. Фахівці бібліотеки  впродовж дня проводили для  дітлахів   захоплюючу патріотичну гру-квест «В серці маю Україну».  На  зупинках   під назвами «Загадкова», «Казкова», «Мандрівка», «Козацька» та «Символи України» діти отримували цікаві завдання, для виконання яких слід було проявити кмітливість, знання історії України, її символів тощо. За  правильні відповіді малеча  отримувала конверти з літерами. І на завершення  квесту, розташувавши літери   у певному порядку, вони склали  девіз  «В серці маю Україну».  Всі учасники квесту  були активними та спритними. Вони показали, що ростуть справжніми  українцями, які багато знають про рідну країну, шанують її історію і сьогодення.

Гаслом святкування 30-річчя Незалежності України є вислів “Ти у мене єдина”, а символікою – квітка. Слоган “Ти у мене єдина” –  це не просто звернення до країни, це звернення до квітки   Незалежності, до нації. Тому наші бібліотекарі запропонували дітям майстер-клас по виготовленню квітки, адже  вона  – символ прагнення українців до єднання. Маленькі миколаївці мали змогу зробити чудові світлини у нашій фотозоні. Також  діти  з задоволенням взяли участь у конкурсі на кращий  патріотичний  малюнок.

Свято пройшло яскраво, весело та пізнавально як для дітей, так і для дорослих. Хай живе і квітне наша Україна!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *