Обласний методичний день «Відзначаємо День Незалежності України» в бібліотеках, що обслуговують дітей Миколаївської області

 24 серпня цього року ми відзначили 30-річчя Незалежності України. Бібліотеки Миколаївщини, що обслуговують дітей, приділяють значну увагу вихованню у молодого покоління почуття любові до Батьківщини, її історії і сьогодення , накопичили чималий досвід  у наданні юним читачам цікавої пізнавальної інформації про історію відзначення визначних державних свят, про героїчну історію нашої держави, її видатних діячів, природні багатство, рідну мову українців тощо.

Цій темі був присвячений черговий обласний методичний день, який пройшов в обласній бібліотеці для дітей ім. В.О. Лягіна 7 вересня ц.р. у форматі онлайн. Учасниками заходу стали  40 бібліотечних працівників області. Заняття відкрила Тетяна Анатоліївна Жайворонок, директор МОБД ім. В.О. Лягіна, заслужений працівник України. У своєму виступі вона наголосила на важливості патріотичного напрямку роботи бібліотек для дітей.

В ході першої частини заходу «Професійна сесія» фахівці науково-методичного відділу ОБД ім. В.О. Лягіна Зоя Рущак та Ганна Головченко презентували учасникам заходу огляд діяльності бібліотек області за темою «Відзначаємо День Незалежності України. З досвіду роботи бібліотек для дітей Миколаївської області».

Модератором другої частини Печа-куча «Бібліотечна мапа подій святкування Дня Незалежності України на Миколаївщини – 2021»   виступила Тетяна Нахова, завідувачка науково-методичного відділу ОБД ім. В.О. Лягіна.  Своїми напрацюваннями поділилися працівники бібліотек Миколаївщини, що обслуговують дітей.

Учасники онлайн-зустрічі дійшли висновку, що саме бібліотекарі, володіючи різноманітними джерелами інформації, мають за честь навчити підростаюче покоління пишатися тим, що українці будують незалежну державу і духовно повертаються у родину народів Європи, виконуючи заповітну мрію багатьох поколінь українських патріотів.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *