Квест-екскурсія «І Старий Миколаїв ожива…»

9 вересня, напередодні  святкування дня міста юні миколаївці – учні миколаївського муніципального колегіуму взяли участь у квест-екскурсії, під час якої діти ознайомилися з архітектурою, видатними особистостями та історією міста Миколаєва.

Працівники Обласної бібліотеки для дітей підготували для них цікавий краєзнавчий маршрут, який був прокладений від навчального закладу до скверу «Серце міста».

         Під час руху квесту учні відкрили для себе багато нового та цікавого.

 Наприклад, вони дізналися, що сусідкою їх школи  є споруда, збудована готичному стилі, в якій з 1844 року знаходилося Перше дівоче училище (архітектор К.Акройд).  

Далі розташована ще одна давня споруда Міської лікарні на вулиці Екіпажній, яка побудована у ІІ половині 19 століття архітектором Є.Штукенбергом, і є однією з перших його робіт у нашому місті.

А ще учасники маршруту дізналися, чому саме ім’я Петра Могили носить Чорноморський університет, відкрили нову для себе міфологічну істоту Гіпокампа, зображеного на стіні біля головних воріт Адміралтейства – пам’ятки архітектури національного значення.

Цікаво, що зображення коня з риб’ячим хвостом ще з часів Відродження використовувалося в геральдиці для позначення зв’язку з мореплавством.

Також згадали нашого видатного миколаївця Миколу Леонтовича – фундатора миколаївського зоопарку, міського голову Миколаєва 1909 -1917, якого спіткала трагічна доля, а саме, він був засуджений і загинув десь у концтаборах.

Історія рідного міста вражає своєю різноманітністю, дивовижними фактами з життя наших земляків та історичними подіями, якими ми, як миколаївці, маємо цікавитися, вивчати і шанувати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *