Булінг і кібербулінг у школі

20 вересня працівники Миколаївської обласної бібліотеки для дітей ім. В.О. Лягіна  Сергій Ковалевський та Ольга Дорохова, завітали до учнів 7 класу місцевої школи №13. Тема зустрічі достатня болюча та ганебна – булінг у школі, а, точніше, одного з його видів – кібербулінгу.

Згідно з дослідженнями 90% дітей до 11 років вже присутні в соціальній мережі, або месенджері. А вже з 12 років їх кількість зростає до 98%. Тому питання захисту прав і свобод дітей в Інтернеті стає не менш актуальним, ніж у реальному житті.

Бібліотекарі ознайомили дітей з різновидами кібербулінгу, серед яких: самозванство, обмовляння, тролінг, флеймінг, хепіслепінг і це, на жаль, не весь список. Для більшого розуміння матеріалу були використані книги, отримані від Українського інституту книги, серед яких: Юлія Чернієнко «Помста», Катаріна Соломун «Виставлю тебе на Facebook», Оксана Лущевська «Скелет без шафи» та інші.

Недаром кажуть: «Обізнаність – перший крок до подолання проблеми!». Тому ми маємо надію, що надана дітям інформація допоможе їм у боротьбі з цим небезпечним явищем.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *